O le a le fuafuaga a Hirael e pulea lologa i Bangor?

Ua tu'uina atu fuafuaga e fausia ai se puipuiga fou e 600 mita le gataifale e fesoasoani e puipuia Bangor mai le si'itia o le suasami i le lumana'i.
Faatasi ai ma le puipuiga o loʻo i ai nei a Hirael o loʻo faʻamatalaina "faʻatapulaʻa" - naʻo le pau le puipuiga aloaʻia i totonu o le eria o puipui o le sami "i setete eseese o le faʻaleagaina" - o le eria e fai mai e manaʻomia se fofo umi.
O Bangor ua faailoaina o se nofoaga e lamatia i lologa ona o suiga o le tau, faatasi ai ma nofoaga maualalo e feagai ma le tele o tulaga lamatia e aofia ai le maualuga o le suasami, vai o le eleele mai luga o le vai maualuga, vai afā, vai i luga ma le vai mai Afon Adda ua lafo i le sami.
O le itu i tafatafa o le Beach Road na pagatia i lologa tetele i le 1923 ma le 1973, ae o suiga o le tau e faamoemoe e mafua ai le maualuga o le suasami i le 1.2 mita i le faaiuga o le seneturi, ma ua lapataia e le au Senedd i le lotoifale e aunoa ma se isi galuega e taofiofia lologa i Hirael The o taunuuga mo tagata nofomau ma pisinisi e mafai ona "tuga".
O le nofoaga e puipuia ai lologa i Hirael. O le ala savali o le gabion sa i ai i se tulaga leaga o le tausiga. Punaoa: Pepa o fuafuaga
O le siʻitia o le 12-13 cm ua maitauina i le va o le 1991 ma le 2015, ma ua fuafua le komiti a Gwynedd e faʻalautele vaega e fa, e pei o:
Ina ia lava le puipuiga o lologa, e fautuaina le si'itia o le puipui pe a ma le 1.3 m (4'3″) i luga a'e o le ala savali o lo'o iai.
Le lautele ma le loloto o lologa e mafua mai i le 1 i le 50, 8-itula o afa afa i le 2055 pe afai e leai ni puipuiga o loʻo i ai ma o le ala savali o loʻo i ai nei e le o tausia. Source: Gwynedd Committee
O lologa iloga o Hirael na mafua mai i le maualuga o timuga ma le maualuga o le sami. Afon Adda's 4km le tafe i lalo o le eleele e ala i le taulaga o Bangor na faʻafefe i totonu o se alavai e laʻititi tele, o lea a oʻo i le maualuga o le tai ma le maualuga o le vaitafe, na lolovaia le alavai.
Ae ui i lea, e ui lava o galuega tetele e faʻaitiitia ai lamatiaga o lologa i Afon Adda na maeʻa i le 2008, o loʻo tumau pea le lamatiaga o lologa mai le talafatai i le itulagi.
Na mamanuina e Ymgynghoriaeth Gwynedd Consultancy, o le pepa lagolago o loʻo taʻua ai, "O puipuiga o loʻo i ai nei i Hirael e faʻatapulaʻa ma na o le pau lava le puipuiga aloaia i totonu o le eria o puipui o le sami, i setete eseese o le faʻaleagaina, i le itu i matu o le gataifale i luga o le revetment ma Sasaʻe o le Gabion Beach Road.
“O le taimi nei, e leai lava se isi fausaga e fa’afoeina ai galu lolo ma tafega.O pa pupuni mo lologa le tumau e pei o taga oneone na faʻapipiʻiina i aso ua mavae i luga o le auvai o le gataifale ma auala faʻafefe e lua e faʻafeiloaʻi ai le maualuga o le tai ma galu, ae e le lava e puipuia ai lologa mo se taimi umi."
O le matagaluega o fuafuaga a le Gwynedd Council ua faamoemoe e iloilo le talosaga i masina o lumanai.
Afai e te fa'atauaina tala fou a le National, fa'amolemole fesoasoani mai i le fa'atuputeleina o le matou vaega o le au tusitala e ala i le avea ma tagata fai saofaga.
Matou te mananaʻo ia avea a matou iloiloga o se vaega ola ma taua o lo matou nuʻu - o se nofoaga e mafai ai e le au faitau ona faʻatalanoa ma auai i mataupu sili ona taua i le lotoifale. fa'aleaogaina pe a fa'aleagaina pe fa'aaoga sese.
O lenei 'upega tafaʻilagi ma nusipepa faʻapipiʻi o loʻo tausisia le tulafono faatonutonu o le amio a le Independent Journalism Standards Organization. Afai e iai ni au faʻasea e uiga i mataupu faʻasalalau e le saʻo pe faʻalavelave, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le faatonu iinei. e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le IPSO iinei
|01676637 |
O nei faʻasalalauga e mafai ai e pisinisi faʻapitonuʻu ona oʻo atu i a latou faʻasalalauga faʻapitoa - o le lotoifale.
E taua le fa'aauauina pea o nei fa'asalalauga ona e mana'omia e a tatou pisinisi fa'apitonu'u le tele o le lagolago e mafai ai i nei taimi faigata.


Taimi meli: Me-18-2022